Een aantal kinderen en ouder(s) aan het woord over Kinderpraktijk Nathalie:

Vanwege privacy redenen maak ik gebruik van gefingeerde namen.

“Onze dochter van 12 was erg onzeker, piekerde veel en zat niet lekker in haar vel. Maar dankzij de coaching van Nathalie zijn we erg tevreden. Ze gebruikt de handige tips en ze kan nu veel beter omgaan met haar gevoelens. 

Nathalie is echt een aanrader”.

Moeder van Sarah (12 jaar) over het coachingstraject.

“Dank voor wat je met Roos bereikt hebt! Ze is er super blij mee en wij zijn hartstikke trots op haar dat ze dit wilde aanpakken en leren. Ze heeft een mooie groei laten zien, elke keer als ze terugkwam van een afspraak met jou straalde ze en gaf dat haar weer meer vertrouwen. Ze gaf de laatste weken ook steeds terug dat het haar steeds beter afgaat, fijn dat ze er bewust van is en het haar makkelijker afgaat.”
Ouders van Roos (10 jaar) over het coachingstraject.

 

“Beste Nathalie, Ik moet helaas afscheid nemen van uw goede oplossingen. En dat vind ik heel moeilijk. Maar als ik uw stem in me hoofd hoor weet ik dat alles goed komt. U heeft me door pijn en verdriet geholpen. Ik kon alles met u delen. En dat zou ik nooit vergeten! Super bedankt voor alles. Ik ga u missen. Liefs, Hanna”

Van Hanna (12 jaar) kreeg ik een mooie kaart, met deze tekst

Kindercoach Nathalie werd ons aanbevolen door een vriendin. En wat zijn we daar blij om! Vanaf het begin af aan voelde het goed, Nathalie had meteen een fijne klik met onze zoon van 10 en met ons. Ze is lief, attent, zorgvuldig, zuiver, begripvol, vakkundig en heeft altijd een lach op haar gezicht. Door Corona hebben we Nathalie tijdens het traject niet gezien, maar zo voelde dat niet. Nathalie stuurde altijd direct na het gesprek een mail met een terugkoppeling en halverwege hadden we telefonisch contact voor de tussenevaluatie. D.m.v. spellen, tips, houdingen, briefjes en posters heeft Nathalie onze zoon mooie handvatten gegeven om beter om te gaan met zijn boze buien en met de spanning die hij voelt bij spreekbeurten en CITO toetsen. De afsluiting van het traject was een feestje, met leuke activiteiten en een lief kadootje.

Kortom: Nathalie is een geweldige kindercoach, voor kinderen èn hun ouders.

Moeder van Max (10 jaar) over het coachingstraject.

“Bedankt dat je mij wou helpen met de dingen die ik lastig vond. Ik heb meer zelfvertrouwen, pieker niet meer en durf meer voor mezelf op te komen en dat komt allemaal door jou! Dank je wel! Ik ga je missen, liefs Noortje

Noortje (9 jaar)

“Het gaat heel goed met Isis. Jouw coaching heeft haar mooie stappen laten maken en dat heeft ze ook na jouw sessies goed door gezet. Ze heeft inmiddels haar plekje in haar klas goed kunnen vinden en heeft meer aansluiting met haar klasgenootjes gevonden. Ze vindt het zelfs best jammer afscheid van een aantal klasgenoten te moeten nemen. Wat ik zo mooi aan Isis vind is dat ze de tools die ze van jou geleerd heeft ook blijft toepassen en ook deelt met andere meisjes waarvan ze merkt dat ze in hetzelfde schuitje zitten.

Kortom we zijn blij dat ze bij jou geweest is, het heeft haar een goede boost en tools opgeleverd waardoor ze echt vooruit kan. Soms komen de sessies ook wel ter sprake als er toch wat gebeurt, maar dat is gelukkig voor ons maar weinig nodig.”

Na ongeveer 8 maanden neem ik altijd contact op met ouders van kinderen die ik heb begeleid. Deze reactie ontving ik van de moeder van Isis (12 jaar).

“Onze jongste dochter had een moeilijke tijd, thuis en op school. Thuis omdat er te veel aandacht uitging naar onze oudste dochter (grote puberteit issues) en zij daardoor te weinig aandacht kreeg. Ze werd enorm verdrietig op het moment dat wij thuis flinke discussies/ruzie hadden met onze oudste dochter en trok zich dan vaak terug op haar kamer. Op school ging het met haar ook minder, ze had last van faalangst, voelde zich dom, durfde niet te vragen om extra uitleg, had moeite met het stellen van grenzen en ging confrontaties het liefst uit de weg. Ze ging bij Nathalie een individuele training volgen.

De training heeft ze als zeer fijn ervaren, het voelde voor haar daar als een warm nest. Nathalie weet precies haar communicatiestijl aan te passen aan de behoefte van het kind. Ze is ook mee gegaan naar school, ze heeft met de leerkracht besproken over wat onze dochter nodig had, om haar faalangst te overwinnen. Leerkracht heeft dit goed opgepakt en zelf ook betere handvaten gekregen om andere kinderen in dezelfde situatie beter te kunnen begeleiden. Onze dochter heeft, dankzij deze training, geleerd dat ze niet iedereen moet “pleasen” en dat ze er mag zijn. Ze kan nu beter haar grenzen stellen, en durft nu ook vaker naar de leerkracht te gaan op moment dat ze iets niet begrijpt. De toetsen gaan veel beter, ze kan de geleerde  handvaten, om de toets stress vrij te maken, gemakkelijk toepassen. 

Wij zijn Nathalie ontzettend dankbaar voor de liefdevolle en goede begeleiding.”

Ouders van Janne (12 jaar) over het coachingstraject.

“We zijn ontzettend blij dat we in contact zijn gekomen met Nathalie. Ze is een ontzettend lieve, toegankelijke, enthousiaste en warme vrouw die bovenal zeer vakkundig is en weet de juiste snaar bij kinderen te raken. Vanaf dag 1 had onze dochter (9 jaar) een goede klik met Nathalie en ze verheugde zich altijd om naar haar toe te gaan. We hebben onze dochter zien groeien tijdens het traject. Ze geeft zelf aan dat Nathalie haar zo goed kan helpen met tips hoe ze “steviger” kan staan. De manier waarop ze onze dochter heeft geholpen met leuke maar zeker doeltreffende oefeningen, zorgde ervoor dat het altijd fijne sessies waren. Ze kijkt goed naar wat je kind nodig heeft en past haar aanpak daarop aan. Ze is altijd goed voorbereid op de sessies en ook de tussen evaluaties met de ouders. Ook wij als ouders hebben beter inzicht gekregen in hoe om te gaan met bepaalde situaties. We zijn trots op onze dochter dat ze met behulp van Nathalie minder last heeft van onzekerheden. Complimenten aan haar maar ook zeker aan Nathalie. We bevelen haar van harte aan. Dank je wel Nathalie voor een fijn coaching traject!”

Ouders van Mirthe (9 jaar) over het coachingstraject.

“Nathalie heeft mij goed geholpen. Ze heeft zelfvertrouwen opgewekt en ‘sterk staan’ geoefend en veel meer…Nu heb ik nergens meer last van.”

Max (11 jaar)

“Eva worstelde erg met haar onzekerheid over haar eigen kunnen. Zowel zij zelf als wij wilden graag iets ondernemen om daar, op een laagdrempelige manier, een positieve verandering in te brengen.

Nathalie is met haar aan de slag gegaan door Eva eerst en vooral naar haarzelf te laten kijken en haar sterke kanten te leren herkennen, en daarnaast moeilijke dingen te relativeren.
Ook kregen wij meer inzicht en handvaten hoe we Eva kunnen helpen.

Eva wilde ook altijd zelf heel graag naar Nathalie en vond het bijna jammer dat het traject voor nu afgelopen is.”

Ouders van Eva (8 jaar) over het coachingstraject.

 “Nathalie….
Ze is super aardig !!
En toen ik er voor het eerst heen ging dacht ik dat we alleen maar gingen praten, maar eigelijk doe je alleen maar leuke dingen zoals : Verven, Tekenen, Een doos maken, Spelletjes doen enzo !! En tussendoor gaat ze dan dingen vragen.
Ze begrijpt wat je zegt en kan er goed mee omgaan.
En ze vind niks gek.
Ik voelde me fijn als ik daar dan weer ben.
Het heeft me erg geholpen met het praten over de situatie van mij.
En hetzelfde bij anderen kinderen.
Dus het is een TOP kinderCoach  !! “

Esmée (11 jaar)

“We zijn alle drie heel gelukkig dat we de stap naar jouw praktijk gemaakt hebben. Er is veel veranderd voor ons allemaal: er is minder angst en minder frustratie en meer ruimte en tijd gekomen. Zo bijzonder om te zien dat het aandacht geven aan de angsten ze heeft doen verdwijnen; een lichtje op de schaduwkant. Isa heeft ook mogen ervaren dat ze haar probleem zelf kon hanteren en dat papa en mama helemaal achter haar stonden.

Een les voor het leven!

Dank voor je positieve inzet voor Isa Nathalie!”

Ouders en Isa (10 jaar) over het coachingstraject.

“Ik vond het heel fijn om met je te praten en dingen op de lossen die niet goed gingen. Ik heb geleerd me te beheersen waardoor ik niet meer door andere kinderen wordt uitgedaagd. Ik heb ook geleerd hoe ik niet meer toegeef aan vermoeidheid. Het heeft heel goed geholpen, het is nu veel leuker in de klas.”

 Menno (11 jaar)

“Ik wil je ontzettend bedanken voor alles wat je Hannah hebt geleerd. Vorige week had Hannah een rekentoets. Thuis gekomen vertelde ze me: “Ik was de toets aan het maken en voelde me heel naar omdat het zo veel was en moeilijk. Toen dacht ik aan het verhaal van de bij en toen voelde ik me gelijk veel beter. Ik kon de toets rustig afmaken”. Ze zit goed in haar vel en heeft echt een koffertje vol met tips en tools om te gebruiken als het haar even tegenzit. Ik ben zo tevreden dat ik je al aan een aantal ouders heb aanbevolen.”

Moeder van Hannah (10 jaar) over het coachingstraject.

 “Het heeft echt een wereld van verschil gemaakt, het heeft zo super goed
geholpen. Hij zit nu zo lekker in zijn vel, weet veel beter met boosheid en
negatieve stemmingen om te gaan en heeft zo veel zelfvertrouwen nu. We
kijken nu echt vol vertrouwen uit naar de volgende stappen die hij gaat
zetten straks ook op de middelbare school. 
Dank voor de goede gesprekken.

Je wist zo’n open prettige sfeer te creëren, Menno had steeds zin om naar je toe te gaan.
en dank ook voor je goede terugmelding via de mail aan ons.”

Ouders van Menno (11 jaar) over het coachingstraject.

‘Na een onzekere start op de middelbare school en met negatieve beoordelingen van de basisschool kwamen we via de website van de Ik leer leren training terecht bij Nathalie. Na de eerste kennismaking hadden  we een goed gevoel over Nathalie en haar inzet van de training. Nathalie weet als geen ander hoe ze in gesprek moet gaan met een puber en kan met gesprekstechnieken bij de pijnpunten komen. Onze dochter heeft veel gehad aan de training – vooral het leren plannen. Heel praktisch met duidelijke handvatten. De training is een aanrader voor ieder kind dat met meer zelfvertrouwen wil leren.’ 

Moeder van Isa (12 jaar, brugklas) over de individuele Ik Leer Leren Training.

‘Vooral het leren plannen vond ik heel fijn – daar heb ik veel aan gehad. De verschillende manieren die aan bod kwamen tijdens de ‘ik leer leren training’ heb ik gebruikt voor het leren van de lesstof.’ 

 Isa (12 jaar, brugklas)

“Begin groep 7 voelde mijn zoon zich niet lekker in zijn vel en hierdoor ging het niet goed op school. Via de juf op school heb ik gehoord over Praktijk Nathalie en bij haar heeft hij aantal sessies gevolgd. Door haar advies en begeleiding  heeft mijn zoon nu zelfvertrouwen en kan zelfstandig plannen. Ik ben zeer tevreden met de begeleiding en advies van Nathalie.”

 Moeder van Stan (11 jaar) over het coachingstraject.

“Onderwerp: Held Van Het Jaarverkiezing  

Geachte jury,

Voor de held van het jaar verkiezing wil ik Nathalie Wisnewski opgeven. Ze was mijn coach en woont in Leidsche Rijn. Ik zou graag willen vertellen waarom ik haar heb opgegeven. Ten Eerste is ze heel betrouwbaar. Je kon alles aan haar vertellen en al je gevoelens kwijt. Ten tweede is ze heel behulpzaam. Ze heeft me geholpen om niet meer te stressen tijdens toetsen en heb toetsen daarom goed gemaakt. Als laatste is ze heel aardig. Ze deed tijdens het helpen heel aardig en deed alles heel rustig en zorgen er voor dat ik na haar lessen en die week daarna tussendoor ook makkelijk alle toetsen maakte. Ik zou het erg waarderen als je haar laat winnen. Ze heeft het zo erg verdiend het heeft veel veranderd want ik had echt teveel last van stress en nu niet meer.

Met vriendelijke groet.”

Deze brief  ontving ik van een meisje van 11 jaar die ik individueel heb begeleid

“We wilden onze zoon helpen om situaties met onzekerheid en faalangst wat makkelijker voor hem te maken. Hiervoor zijn we bij Nathalie terecht gekomen. Onze zoon was bij de intake heel snel op zijn gemak, voelde dat het om hem draaide en wilde ook heel graag door Nathalie geholpen worden. Het contact wat door Nathalie werd gelegd was vooral op hem gericht. De focus ligt op het kind. Onze zoon heeft daarna in 6 sessies met veel plezier met Nathalie gewerkt aan zekerder worden van zichzelf, en leren dat fouten maken mag. Hij heeft veel bruikbare tips gekregen. We zien en ervaren zijn ontwikkeling. Hij kan met het geleerde nu zelf verder aan de slag.

 Los van haar uitstekende benadering en aanpak, is haar communicatie met, en terugkoppeling aan ons als ouders altijd erg goed, professioneel en volledig geweest. We waren altijd op de hoogte. Al met al een uitstekende ervaring.”

Ouders van Emiel (8 jaar) over het coachingstraject.

“Onze zoon van 6 wilde graag leren omgaan met zijn boosheid en wij wilden graag dat hij een positieve zelfbeeld zou ontwikkelen. Nathalie is met hem aan de slag gegaan en heeft uitleg gegeven hoe om te gaan met zijn boosheid. Daarnaast heeft zij aandacht besteed aan hoe onze zoon naar zich zelf kan kijken m.b.v 2 poppen en dat heeft geweldig gewerkt. Daarnaast hebben wij als ouders handvaten gekregen hoe om te gaan met zijn boosheid. Onze zoon kwam altijd helemaal ontspannen terug van Nathalie.“

Ouders van Jort (6 jaar) over het coachingstraject.

“Lieve Nathalie, je hebt me zoveel geleerd en nu kan ik er tegenaan. Ik ben je heel dankbaar. Vanaf de eerste keer wist ik al dat je me heel goed kon helpen (om van mijn faalangst af  te komen). Je bent super, de manier hoe je me hebt geleerd om meer zelfvertrouwen te krijgen, super. Door jou kan ik het.”

Lieke (11 jaar)

“Emmy wilde beter voor zichzelf leren op te komen, durven zeggen wat er binnen in haar afspeelt en wilde graag vermindering van angst. Nathalie maakt onderscheid tussen de vraag van de ouders en het kind. Dit was bij ons net even verschillend, maar uiteindelijk zijn alle hulpvragen goed begrepen en behandeld. De begeleiding van Nathalie vonden we erg professioneel. Er is een duidelijk begin, een tussenevaluatie en een einde. Hierdoor blijft het duidelijk waarvoor we komen. Daarnaast is Nathalie heel kundig, enthousiast en altijd positief. Dat is fijn en schept vertrouwen. Emmy zegt:” tijdens de behandeling heb ik heel veel verschillende dingen gedaan; tekenen, knutselen, spelletjes en toneel. Allemaal om mij te helpen met mijn angst en durven opkomen voor mijzelf. Het contact met Nathalie was veilig en betrouwbaar, soms had ik moeite om naar een afspraak te gaan, maar als ik er was, was het altijd prettig, fijn en leerzaam. Ik voel me nu sterker en zelfverzekerder.”

Moeder van Emmy en Emmy (11 jaar) over het coachingstraject.

“Onze zoon had een moeilijke tijd op school. De begeleiding van school was niet goed, hij werd gepest, wat leidde tot ander gedrag waarmee hij zichzelf en zijn omgeving in de weg stond. Daarom besloten we dat hij een Rots & Water training ging volgen bij Nathalie. Bleek een schot in de roos. Deze training heeft hem bewust gemaakt over zijn eigen kwaliteiten, communicatie met anderen, en vooral acceptatie van zichzelf. Hij is goed zoals hij is.
Hij had een hele fijne relatie met Nathalie. Zoals hijzelf zei, Nathalie is niet te ingewikkeld in haar uitleg, maar ook niet te kinderachtig. Precies goed. Een uur was zo voorbij, hij ging met plezier ernaartoe, en kwam vrolijk weer naar buiten. En vooral, hij heeft ervan geleerd, en voelt zich rustiger en heeft meer zelfvertrouwen!
Voor ons als ouders was er altijd goede terugkoppeling, fijn om samen te werken met Nathalie.
Dank Nathalie voor de goede, professionele en liefdevolle begeleiding!”

Ouders van Olaf (9 jaar) over de individuele Rots en Watertraining.

“Onze zoon vond het moeilijk om met zijn boosheid/verdriet om te gaan sinds hij geen zusje meer heeft. Eerst zag hij het niet zitten om met iemand te praten. Hij wilde alleen met zijn ouders praten. Na een kennismakingsgesprek met Nathalie besloot hij met Nathalie door te gaan en hij ging er graag heen. Door haar lieve uitstraling en haar rust voelde hij zich fijn om met haar te praten. We zagen hem steeds meer groeien en hij ging steeds beter in zijn vel zitten. Hij heeft meer zelfvertrouwen en heeft het verlies van zijn zusje (beter) kunnen verwerken.”

Ouders van Sam (10 jaar) over het coachingstraject.

“Ik was verdrietig en boos nadat ik mijn zusje had verloren. Door Nathalie kan ik beter met mijn boosheid omgaan. Ik vond altijd fijn om met Nathalie te praten en spelen. Ik kreeg meer zelfvertrouwen.”

Sam (10 jaar)

“Ik ben naar Nathalie gegaan omdat ik wilde leren omgaan met mijn boosheid over de scheiding van mijn ouders. Nathalie heeft mij op verschillende manieren hiermee geholpen. Ik kreeg bijvoorbeeld een boosboekje waarin ik kon opschrijven wat ik het beste wel kan doen en wat ik beter niet kan doen als ik boos ben. Het boekje en de gesprekken met Nathalie hebben mij geholpen om niet meer zo boos te zijn over de scheiding van mijn ouders. Nathalie heeft mij ook geleerd dat het belangrijk is om over mijn gevoelens te praten en dat ik alles tegen mijn ouders kan vertellen. Bij Nathalie gaat het niet alleen maar over verdrietige dingen maar ik kan ook heel erg met haar lachen. Ik vind het heel fijn dat ze mij altijd laat uitpraten en heel positief reageert op wat ik te zeggen heb. Groetjes van Lindsey”

Lindsey (8 jaar)

“Omdat onze dochter Olivia problemen had met het feit dat ze geen broertjes/zusjes heeft hebben we contact gezocht met Kinderpraktijk Nathalie. Olivia zag het niet zo zitten om hierover met een wildvreemd iemand te praten maar na het vrijblijvende intakegesprek gaf ze gelijk aan dat ze graag bij Nathalie wilde komen. Ook wij als ouders hadden gelijk een goed gevoel bij de aanpak van Nathalie. Ze heeft ervoor gezorgd dat Olivia door haar begeleiding meer zelfvertrouwen heeft gekregen en naast de hulpvraag waarvoor we kwamen heeft Nathalie ook nog geholpen met de situatie op school waar er problemen waren. Daardoor werd de situatie op school ook beter. We zijn blij dat we de stap gezet hebben naar Nathalie en zeer tevreden met het eindresultaat!”

Ouders van Olivia (9 jaar) over het coachingstraject.

“Nathalie was de beste coach. Ze hielp me met waar ik mee zat en ze was altijd de beste!”

Olivia (9 jaar)

“Nathalie had het hart van onze dochter al snel gestolen en heeft haar ondersteund toen zij in groep 3 dreigde vast te lopen door haar perfectionisme en faalangst. Een van de krachten van Nathalie is dat ze een hele open, speelse en positieve houding heeft. Ze is heel grondig in haar werk en helder in haar terugkoppelingen na de sessies. Ze heeft een groot observerend vermogen en kan op deze manier goed helder krijgen wat een kind nodig heeft en wat werkt en wat niet. Nathalie heeft een oog voor de kwaliteiten van een kind en wist ons kind te stimuleren dat ze ook haar eigen kwaliteiten meer ging zien en kan benoemen.”

Ouders van Eefje (6 jaar) over het coachingstraject.

“Ik vond het heel leuk om met Nathalie te spelen. Ze heeft me geholpen met beter concentreren en door Growy en Fixy heb ik geleerd dat ik juist de dingen moet doen die ik moeilijk vind. Ik vind het jammer dat mijn bezoekjes nu afgelopen zijn maar ze heeft me goed geholpen. Misschien kan ik nog wel eens een keertje een kopje thee gaan drinken bij haar.”

Eefje (6 jaar)

“Dit jaar hebben mijn beide dochters individueel een Rots en Water training bij Nathalie gevolgd. Hoewel ze het in het begin best een beetje spannend vonden om naar de training te gaan, zag je ze gedurende de periode groeien in hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Hoe fijn is het te ontdekken over welke kwaliteiten je beschikt en om handvatten te krijgen hoe je met alledaagse lastige situaties om kunt gaan. Hoewel de training vaste thema’s behandelt, heeft Nathalie tijdens de training alle aandacht voor hun eigen leerpunten. Daarnaast is de terugkoppeling van Nathalie erg prettig en heel uitvoerig. Met een flinke dosis aan zelfkennis, maar vooral het besef dat je goed bent, zoals je bent, staan ze nu een stuk steviger in deze prestatiegerichte maatschappij.”

Moeder van Femke (8 jaar) en Mijntje (10 jaar) over de individuele Rots en Watertraining.

“Onze zoon van 11 jaar vond het moeilijk om zijn huiswerk te plannen en zichzelf te motiveren om aan zijn huiswerk te beginnen. Nathalie heeft met hem een goede probleemverkenning gedaan. Daarna is ze met hem aan de slag gegaan. Ze werkt met heel concrete methoden zodat het voor onze zoon duidelijk werd wat hij er zelf aan kon doen en wat hem dat opleverde. Hij heeft geleerd veel zelfstandiger te plannen en zichzelf te motiveren om ook aan de slag te gaan.

Nathalie is vriendelijk, open en duidelijk. Onze zoon heeft dit traject met heel veel plezier bij Nathalie doorlopen.”

Ouders van Daan (11 jaar) over het coachingstraject.

“Nathalie heeft onze dochter (11 jaar) ge-coached, nadat we naar Nederland waren verhuisd. Dit hielp onze dochter om met een positieve instelling een leven op te bouwen in een nieuwe omgeving, waarbij een acceptatie van de nieuwe situatie en een ‘afscheid’ van de oude situatie plaats vond. Ook hielp Nathalie met strategieën voor het opbouwen van nieuwe vriendschappen, en een nieuwe manier te vinden om contact te onderhouden met oude vriendschappen, en tevreden te zijn met prestaties op een nieuwe school in een nieuwe taal. Onze dochter leerde haar eigen krachten te herkennen. Ze vond het heel fijn om naar Nathalie te gaan. Bedankt Nathalie.”

Ouders van Lynn (11 jaar) over het coachingstraject. 

“Ik vond het heel fijn om naar Nathalie toe te gaan, omdat ik heel goed met haar kon praten en ze erg aardig tegen me was. Dat gaf me een heel goed gevoel en heeft me erg geholpen bij de vragen die ik had.”

Lisa (11 jaar)

“Onze dochter wilde geen ‘probleem’, schaamde zich een beetje en ging met enige weerstand naar haar eerste sessie. Maar na die eerste keer was ze gelijk om en bezocht ze de andere sessies met een grote glimlach. Nathalie is een fijne en rustige persoonlijkheid die de kinderen uitermate positief benadert en vanaf het eerste moment benadrukt dat de kinderen goed zijn zoals ze zijn, maar alleen af en toe een steun in de rug kunnen gebruiken. Wij hebben onze dochter gedurende de sessies zien veranderen, met meer zelfvertrouwen en zoveel lekkerder in haar vel. Wij zijn ontzettend blij dat we onze dochter dit cadeautje hebben kunnen geven en dat zij het heeft uitgepakt.”

Ouders van Lisa (11 jaar) over het coachingstraject.

“Ik ging naar Nathalie toe om dat ik niet goed kon omgaan met mijn eigen boosheid. Zij heeft me goed geholpen en het gaat nu al een stuk beter. We deden hele leuke spelletjes en anderen leuke dingen. Ik vond het elke keer erg fijn om naar Nathalie toe te gaan.”

Thomas (9 jaar)

“Onzekerheid en woede-aanvallen na vermeend falen kwamen onze Thomas steeds meer dwars te zitten. Nathalie liet hem zijn moeilijkheden benoemen en leerde hem zich bewuster te worden van zijn vele goede kanten. Met hele positieve interventies en met methodes waarbij kinderen zelf op zoek gaan naar de sleutel. Met meer zelfvertrouwen, emotioneel stabieler en zich bewuster van eigen gevoelens en gedrag nam hij na 6 bijeenkomsten alweer afscheid van Nathalie. Schoolresultaten zijn beter en onze Thomas is blijer!”

Ouders van Thomas (9 jaar) over het coachingstraject.

“Wij hebben voor onze dochter (5 jaar) een traject gevolgd bij Nathalie. Ze wist niet goed om te gaan met verschillende gevoelens en emoties waardoor ze zichzelf en haar omgeving regelmatig ‘ in de weg’ zat. Ze voelde zich vaak boos en verdrietig waardoor we met elkaar in een negatieve spiraal kwamen. Nathalie heeft eerst een kennismakingsgesprek met ons gehad, dat voelde gelijk heel goed. Het is duidelijk merkbaar dat Nathalie veel ervaring heeft, ook in het basisonderwijs. Daarna hebben we een afspraak gemaakt waarbij we zouden kijken of onze dochter ‘oud’ genoeg was om coaching te volgen, dat bleek het geval en dus is ze 6 keer bij Nathalie geweest. Na elke sessie kregen we een terugkoppeling, halverwege een telefonische evaluatie en aan het einde een afsluitend gesprek. We hebben als gezin maar vooral ook onze dochter veel geleerd bij Nathalie, wat zijn we blij dat we dit traject hebben gevolgd. We mogen haar laten merken dat emoties er mogen zijn, bij boosheid haar de ruimte geven dit te uiten en vooral het ‘rustplekje’ op haar kamer is een topper! De afsluitende brief die Nathalie aan haar schreef hangt naast haar bed en lezen we nog regelmatig voor, we kunnen zo nog even doorgaan maar we hopen dat we zo een goed beeld hebben gegeven.”

Ouders van Jette (5 jaar) over het coachingstraject.

Ik was heel snel boos op school, ik vond het niet veilig in de klas. De juf en een aantal kinderen begrepen mij niet. Ik ben daar heel verdrietig om geweest. Bij Nathalie kon ik daar over praten dat vond ik heel fijn. Ze heeft mij en de juf ook heel erg goed geholpen. Nu vindt ik het weer fijn in de klas.”

Koen (10 jaar)

“Als ouders van Koen zijn we heel blij met het coachingstraject zoals Koen deze met Nathalie gevolgd heeft. Vanaf de eerste sessie gaf Koen aan dat hij het fijn vond bij Nathalie. Hij kon bij haar over zijn gevoelens praten. We merkten gedurende het traject dat Koen rustiger werd en beter thuis en op school over zijn gevoelens kon praten. Ook kan hij beter zijn boosheid uitdrukken. Koen heeft mogen ontdekken waar zijn kwaliteiten lagen en hoe hij deze kon inzetten in zijn boosheid. In een eigen gemaakte poster werd het allemaal nog eens duidelijker voor hem. Als ouders zijn we heel blij dat Koen weer vrolijk is en het fijn vindt om weer naar school te gaan.”

Ouders van Koen (10 jaar) over het coachingstraject.

“Vanaf dag 1 merkte ik dat Jurgen het leuk vond om te gaan. Dat was voor mij als moeder erg belangrijk. Er was gelukkig een “klik” met Nathalie. Week na week ging Jurgen met een glimlach en kwam terug met een glimlach. Maar niet onbelangrijk ik zag Jurgen veranderen! En daar kwamen we voor….leren omgaan met zijn emoties….niet zo snel boos worden en als je dat wel wordt hoe ga je daar op een goede manier mee om. Tot op de dag van vandaag gaat het fantastisch met Jurgen! En ik als moeder ben blij en kan het iedereen aanraden! Bedankt Nathalie, ook namens Jurgen.”

Moeder van Jurgen (10 jaar) over de individuele Rots en Watertraining.

“Bij Nathalie was het leuk en nu weet ik hoe ik met mijn boosheid moet omgaan. Ook vond ik het leuk om met spelletjes dingen te leren, ik hou namelijk van spelletjes.”

Jurgen (10 jaar)

“Onze dochter Emina (10) had faalangst, en ze is hoog sensetief. Daar werd ze erg onzeker van. Nathalie heeft onze dochter hier erg goed in geholpen  Nu kan Emina hier beter mee omgaan. Dankzij Nathalie is Emina zekerder van haar zelf geworden. Ze heeft geleerd hoe zij met haar gevoeligheid moet omgaan. Nathalie heeft Emina de juiste adviezen en tips meegegeven die zij nu dagelijks gebruikt. Nathalie kijkt naar wat het kind nodig heeft en speelt daarop in. Het was heel fijn om met Nathalie gesprekken te hebben over mijn dochter. Nathalie is een goede, vertrouwelijke, begripvolle, ervaren coach, die ouders en hun kinderen goed op weg helpt. Emina ging met plezier naar Nathalie. Ze heeft veel geleerd en van de momenten genoten. We zijn je erg dankbaar Nathalie je bent een topcoach en een aanrader.”

Moeder van Emina (10 jaar) over het coachingstraject.

“We waren heel erg blij dat we bij jou zo snel terecht konden, en hebben veel aan de gesprekken gehad. Alles mocht gezegd worden, en je warmte, begrip en luisterend oor voelden alleen al erg goed! Na het eerste gesprek kon hij gelijk al aan de slag met een concreet plannetje. Dat gaf houvast en het vertrouwen dat we op de goede weg waren en dat we de juiste keuze hadden gemaakt om jouw hulp in te schakelen (iets wat we natuurlijk al een hele tijd uitstelden). Je hebt hem vooral laten nadenken en ontdekken dat hij zelf de sleutel in handen had, en hoe hij zijn gedrag zelf kon veranderen. Echt superfijn om te zien hoe hij groeide! Harstikke bedankt en we raden je zeker aan bij anderen.”

Moeder van Thijmen (12 jaar) over het coachingstraject.

“Ik vond dat ze me goed heeft geholpen omdat, het weer beter ging daarna. Ze werkte best veel met spelletjes, ze legde het goed uit. Ik heb het meeste gehad aan een gedachte oefening waar bij ik een monster stap voor stap een vriendelijk uiterlijk gaf en vriendelijk maakte van binnen. Ze begreep het snel wat ik vertelde. Sommige dingen mailde ze naar mij, bijvoorbeeld een G schema wat ik dan kon uitprinten en dan op mijn kamer kon leggen, dat vond ik ook fijn. Ik vond wel dat ze veel vragen stelde. Maar ik wist wel dat ze het dan beter begrijpt en ze er meer mee kan om mij te helpen.”

Thijmen (12 jaar)

Om de situatie van een kind te begrijpen moet weten in welke omgeving het verkeerd, door Nathalie haar achtergrond in het onderwijs wist ze exact het probleem van Roos aan te wijzen en op de juiste manier bespreekbaar te maken en hiervoor handvatten aan te rijken. Met snel en zichtbaar resultaat kreeg onze dochter haar zelfvertrouwen en vooral plezier op school weer terug, iets wat ons als ouders een heel goed gevoel heeft gegeven. Daarnaast heeft Nathalie ons geholpen om, de soms moeilijke, relatie tussen ouder en leerkracht te ijken, wat ons geholpen heeft in de dialoog met de leerkrachten van Roos.”

Vader van Roos (6 jaar) over het coachingstraject.

“Tegen Nathalie kan ik gewoon alles zeggen, dat vind ik heel fijn en gezellig. En we doen hele leuke toneelstukjes om te oefenen, hoe ik in de klas dingen kan vragen.”

Roos (6 jaar)

“Nathalie heeft Pepijn heel goed geholpen om meer vertrouwen in zichzelf te krijgen. Nathalie had snel een klik met Pepijn en wist hem, mede door haar open houding, ervan te overtuigen dat hij gewoon trots kan zijn op zichzelf. Hij gaat weer met plezier naar school! Ook wij als ouders hebben van Nathalie een hoop geleerd. Ook niet onbelangrijk. Ben je op zoek naar een goede kindercoach dan raden we Nathalie zeker aan!”

Moeder van Pepijn (9 jaar) over het coachingstraject.

“Jasper heeft bij Nathalie de Rots en Water training gedaan, omdat hij zich niet fijn voelde in zijn klas. Nathalie is ontzettend vriendelijk en wist op een professionele manier Jasper meteen op zijn gemak te stellen. Daardoor vond hij het telkens heel leuk om naar de training te gaan. Door middel van leuke spelletjes en methoden heeft hij geleerd wat zijn lichaamshouding uitstraalt en hoe hij stevig en sterk kan staan. Jasper weet nu beter hoe hij kan reageren als er conflictsituaties zijn en wat voor effect zijn reactie op anderen kan hebben. Het contact met ons als ouders was steeds heel zorgvuldig. Nathalie gaf ons het vertrouwen dat ze veel voor Jasper kon betekenen en heeft dat ook zeker waargemaakt.”

Moeder Jasper (10 jaar) over de individuele Rots en Watertraining.

“Ik vond het leuk omdat de spelletjes heel leuk waren. Ik heb geleerd hoe ik voor mezelf op moet komen, hoe ik stevig moet staan. Als kinderen vervelend tegen me doen weet ik nu beter hoe ik moet reageren”.

Jasper (10 jaar)